A múlt hét közepén a HVG rendezvénye nyitotta meg a tavaszi állásbörzék sorát. Aki lemaradt, ne aggódjon: országszerte még 12 hasonló ingyenes rendezvény várja tárt kapukkal.

Álláskeresőként mindenképp érdemes felkeresned a legszimpatikusabbat, de akár többet is. Tudom, tudom nehéz felemelkedni a kanapéról és minden olvasható a neten amúgy is. Talán nincs annál meggyőzőbb érv a kilátogatás mellett, ha elárulom: az első állásomat én is egy állásbörzén szereztem! Az akkori főnököm gondolt egyet és hirdetés nélkül megjegyezte a kiállító kollégáknak egy nappal a börze előtt, hogy szüksége lenne egy asszisztensre. Csak a börzén szerzett önéletrajzokból válogatott első körben és végül nem is lett szüksége hirdetésre.

A munkaadók szeretnek közvetlen és kötetlen kapcsolatba kerülni a jelöltekkel. Egy beszélgetésből bármi kisülhet: szerezhetsz olyan információkat, amelyek később segíthetik a keresésed vagy rábukkanhatsz egy újabb szimpatikus álláslehetőségre, de az is előfordulhat, hogy felfigyelnek rád. A börzéken találkozhatsz fejvadászokkal és a marketingesek mellett rengeteg HR-essel. Nem ritka ma már a felsővezetők feltűnése sem: a múlt héten láttam kint vezérigazgatókat és szakmai vezetőket is. A börze tehát kitűnő alkalom arra, hogy személyes kapcsolatba kerülj egy adott, számodra szimpatikus céggel. Itt aztán tényleg nem tehetik meg, hogy nem válaszolnak! Úgyhogy hajrá, elő a kérdésekkel!

Nem szabad azonban szépíteni: ezeken a rendezvényeken általában a pályakezdő és 1-3 éves tapasztalattal rendelkező jelölteket célozzák meg a kiállítók. Persze a seniorok számára is akadnak lehetőségek, de nem azokból dúskálnak a kiállítók sajnos.

Hogy vágj bele? Nem muszáj magad öltönybe bújtatnod, de azért kapj fel egy csinosabb ruhát. Általában minden börzéről olvashatsz a neten is és a bejáratnál is kapsz egy füzetet a kiállítókról, érdemes átfutnod, hogy melyik cégekkel szeretnél a leginkább kapcsolatot létesíteni. A kiállítónak kötelessége informálni Téged mindenről, ami érdekel és mosolyognia Rád. Ezért ne félj odamenni és kérdezni! A kiállítók, úgy mint minden átlag ember, a magabiztos, értelmes és szimpatikus jelölteket kedvelik. Ne szorongj, mosolyogj és kérdezd meg bátran, ami érdekel. Sajnos nincs idő arra, hogy elmeséld a fél életed, emiatt magadról a kiállító számára lényeges információkat érdemes elmondanod. Pl. „A BME építészkarán végeztem nemrég és gyakornoki lehetőséget keresek. Tudsz esetleg segíteni?” Ha van olyan lehetőség az adott cégnél, ami szerinted szóba jöhet, hagyj náluk egy önéletrajzot és emellett mindenképp kérj tőlük egy elérhetőséget (a személy neve, akivel beszélgettél és egy mail cím ahol jelentkezhetsz az állásra). A papírokat ugyanis elhagyhatják, de e-mailben tudsz a börzére és a beszélgető partneredre hivatkozni, amikor bejelentkezel a lehetőségre. Nagy valószínűséggel fognak is emlékezni Rád!

Összegyűjtöttem a soron következő állásbörzéket. Láthatod, választási lehetőség akad bőven, a többi rajtad múlik!   

    

    2012-03-01 - Budapesti Gazdasági Főiskola

    2012-03-06 - 07., Műegyetemi Állásbörze, Budapesti Műszaki Egyetem

    2012-03-20 - Szent István Egyetem állásbörze

    2012-03-21 - Szegedi Tudományegyetem - Állásbörze és Szakmai Gyakorlati Helyek Börzéje

    2012-03-28 - PPKE-JÁK állásbörze

    2012-03-28 - 29, Budapesti Corvinus Egyetem - Karrierexpo

    2012-04-02 - 03., Széchenyi István Egyetem

    2012-04-04 - Miskolci Egyetem

    2012-04-17 - Dunaújvárosi Főiskola

    2012-04-17 - Kaposvári Egyetem Állásbörzéje

    2012-04-19 - Pannon Egyetem - Pannon Állásbörze

    2012-04-25 - Pécsi tudományegyetem

/Forrás: felvi.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadaszom.blog.hu/api/trackback/id/tr94203412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Altungar · http://www.hungarojob.com 2012.02.25. 19:33:46

Nem is értem mire jók ezek az állásbörzék, csak arra talán, hogy a fizetősek megdobhassák a látogatottságukat??? Én inkább az ingyenesekre szavazok.Ilyen a www.hungarojob.com is, abszolút ingyenes és sok álláshirdetés van rajta

FejvadÁsz 2012.02.26. 23:34:43

Kedves Altungar!

Az állásbörzék és a többi álláskereső oldal is ingyenes az álláskeresők számára.

Egyébként tetszik az ajánlott oldal, ajánlom másnak is.

Allaskereso 2012.02.28. 14:56:12

Kedves FejvadÁsz!

Megmondom őszintén, nálam valamiért ez a téma teljesen kimaradt. Köszönöm az ötletet!

Nekem - egyelőre még - nincs szakképzettségem, csupán tapasztalattal büszkélkedhetek. Szerinted ettől függetlenül érdemes elnéznem egy ilyen programra vagy itt főként a diplomások a célközönség?

Persze olyanra gondoltam, ami valamennyire a szakterületembe vághat.

FejvadÁsz 2012.03.02. 23:08:37

@Allaskereso:

Kedves Álláskereső!

Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy sok a multinacionális cég kint, akik elvárják a diplomát. Ettől függetlenül érdemes kilátogatni, mert akadhat olyan stand ahol a végzettség kevésbé számít vagy adhatnak ötleteket a további keresésekhez. Egy próbát és pár órát megér a cél érdekében a dolog.

Allaskereso 2012.03.15. 13:08:55

@FejvadÁsz: Köszönöm az infókat meg a javaslatot. Közben mondjuk nekem már nem volt rá szükségem, mert sikerült elhelyezkednem, szerencsére. :)

FejvadÁsz 2012.03.19. 17:57:05

@Allaskereso: Gratulálok és sok sikert az új munkahelyeden!
süti beállítások módosítása